Fekvőbeteg ellátás
Intenzív terápia

Milyen betegségek esetén nyújt segítséget?

Koponya megnyitásával járó agyi- és kiterjesztett gerincműtéten átesett betegek megfigyelésében, valamint az invazív stroke ellátást követően kiemelt ellátást igénylő betegek neuro-intenzív kezelésében. Ezen túlmenően minden olyan esetben, amikor egy beteg állapota intenzív ellátást igényel.

Intenzív Terápiás Programunkban intenzív terápiás szakorvosaink kiemelt feladatuknak tekintik az idegsebészeti beavatkozásokon átesett, közvetlen postoperatív szakban lévő betegeink műtét utáni megfigyelését és mielőbbi állapotstabilizálásukhoz komoly támogatást nyújtanak. Hozzánk kerülnek továbbá azok a stroke-os betegek is, akiknek állapota, vagy a tervezett beavatkozás intenzív osztályos körülményeket igényel. A komplex terápia speciális elemei – ha ezt a beteg állapota szükségessé teszi - a koponyaűri nyomásmérés, az agyvíz-elvezetés, a mesterséges kóma alkalmazása, a folyamatos EEG monitorozás, kiegészítve a vérkeringés invazív monitorozásával és a tartós gépi lélegeztetéssel, melyek biztonságos elvégzéséhez a legmodernebb készülékek biztosítottak. Jelenleg 17 ágy áll rendelkezésünkre betegeink intenzív ellátására, akiket 24 órás megfigyelés alatt tartunk. Egy aneszteziológus-intenzív terápiás orvos jelenléte folyamatosan biztosított. Tapasztalt orvosaink munkáját kiválóan képzett szakdolgozók segítik.

Intenzív Terápiás Programunk keretében nagy hangsúlyt fektetünk a korai mobilizációra, ami főként a stroke-on átesett betegek számára a szövődmények radikális visszaszorítását eredményezheti. Szövődménymentes esetekben az intenzív terápiás ellátás hossza átlagosan két nap, ami után a betegek általában visszakerülnek az általános idegsebészeti betegszobákba. Az ennél hosszabb megfigyelést, kiemelt ápolást igénylő betegeket mindaddig itt kezeljük, amíg a speciális monitorozást vagy ápolást igénylik, és csak állapotuk stabilizálódását követően helyezzük át őket nyílt osztályra.

Osztályvezető főorvos

 • Dr. Sztermen Márton aneszteziológus és intenzív terápiás főorvos

Orvosaink

 • Dr. Róbert Beáta aneszteziológus és intenzív terápiás főorvos
 • Dr. Aranyi Erika - aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos
 • Dr. Berek Sarolta aneszteziológus és intenzív terápiás főorvos
 • Dr. Csikós Gergely - aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos
 • Dr. Jager Ilona aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos
 • Dr. Kajner Krisztina aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos
 • Dr. Katona József aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos
 • Dr. Kelemen József Árpád aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos
 • Dr. Kovács Klára aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos
 • Dr. Kovácsevics József - aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos
 • Dr. Lázár Eszter aneszteziológus és intenzív terápiás főorvos, gyermekgyógyász
 • Dr. Pintér Enikő aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos
 • Dr. Sárdi Zsolt - aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos
 • Dr. Sorbán József aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos
 • Dr. Szász Kornélia aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos
 • Dr. Tarr László aneszteziológus és intenzív terápiás főorvos
 • Dr. Zöldréti Anikó központi rezidens

Főnővér

 • Lőrincz Tünde

Álláslehetőségek

Legyen a Munkatársunk!
 
 
 
Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet a hazai idegsebészeti szakma csúcsintézménye.
Szakterületük specialistáinak számító orvosaink nagy elhivatottsággal végzik munkájukat, amelyet felkészült szakdolgozók segítenek. Intézetünk mindehhez igyekszik megteremteni a tárgyi és személyi feltételeket.
 
Tovább...

Tudomány

Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium
 
 
A Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium az OITI Neurointervenciós Osztálya és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Hydrodynamikai Tanszéke együttműködésével dolgozik. A Laboratorium célkitűzése az agyi érbetegségek pathogenezisének, kórlefolyásának, illetve kezelésének vizsgálata a helyi áramlástani viszonyok függvényében, számítógépes áramlás szimuláció (Computational Fluid Dynamics, CFD) segítségével.
 
Tovább...

Oktatás

Semmelweis Egyetem ÁOK Idegsebészeti Tanszék
 
 
Az Idegsebészeti Tanszék elsődleges feladata az egyetemi graduális, a posztgraduális és a PhD képzés szervezése, amely magában foglalja az egyetemi hallgatók tudományos diákköri munkájának koordinálását, a szakorvosképzést és orvostovábbképzést. A Tanszék feladatai között az oktatás, a tudományos célú kutatás, a tudományszervezés és a betegellátás egymásba kapcsolódó, egységet képező tevékenység. A betegellátó klinikai hátteret az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet biztosítja.

 
Tovább...

Elérhetőség

Az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet elérhetőségei


1145 Budapest, Amerikai út 57.
Tel.: (06 1) 467 9300

E-mail: igazgatosag@mail.oiti.hu

Tovább...